Bij het kiezen van ‘Toevoegen’ (onderaan midden) kom je op deze pagina terecht. Hier staan mogelijke toepassingen voor het verzamelen van gegevens in de vorm van een kaartje. Afhankelijk van het doel van de toepassing worden gegevensbronnen bezocht waar de noodzakelijke gegevens kunnen worden opgehaald.

Bij iedere gegevensbron kun je inloggen zoals dat bij die gegevensbron mogelijk is. Voor de overheid zal dat meestal gaan met jouw DigiD. Soms is er een tweestaps-authenticatie ingesteld. Dan volgt er een sms-controle en zal je een cijfercode ontvangen. Leg pen en papier klaar om deze op te schrijven, dan kun je de app meteen gebruiken.

Voor het ophalen van gegevens bij de banken, maakt de app gebruik van de banken standaard gebaseerd op Europese wetgeving. Hierbij log jij bij jouw bank in op de manier die jouw bank voorschrijft. Daarvoor is het nodig dat jij gebruik maakt van de app die jouw bank aanbiedt. Die app moet op dezelfde telefoon staan als waar je de app FP op hebt geïnstalleerd.

Sommige toepassingen voor het verzamelen van gegevens zijn vrij beschikbaar. Andere toepassingen maken gebruik van diensten die geld kosten. Daarvoor is het noodzakelijk dat jij beschikt over een QR-code. Dit is een soort tegoedbon en kan door jouw hulpverlener ter beschikking worden gesteld. Of voor een toepassing een QR-code noodzakelijk is, wordt aangegeven door een QR-symbool in het kaartje van de toepassing. Staat er geen QR-symbool, dan is de toepassing vrij beschikbaar.

Als je al eens een toepassing succesvol hebt doorlopen, staat er in het vakje van het toepassing ‘Toegevoegd’ met de datum.