Financieel Inzicht Plus

Inzicht in jouw financiële situatie gebaseerd op gegevens verzameld uit diverse bronnen inclusief banken. 

Het persoonlijk inzicht bevat gegevens die zijn opgehaald bij MijnOverheid, MijnBelastingdienst, MijnUWV, MijnDUO (studieschulden), MijnPensioenOverzicht en banken. Daarnaast worden bij de door jou geselecteerde banken banktransacties opgehaald en gecategoriseerd. Verzamelde gegevens komen alleen bij jou op jouw telefoon terecht. 

Bij het bezoeken van de genoemde gegevensbronnen, moet je kunnen inloggen met jouw DigiD. Heb jij die nog niet dan zal de app jou helpen deze aan te vragen. Ook heb jij een account bij MijnOverheid nodig waarmee jij de tweetraps-authenticatie kunt uitvoeren. Helaas is het noodzakelijk bij iedere gegevensbron opnieuw in te loggen. Wij verwachten dit in de toekomst te kunnen vereenvoudigen. 

Als jij al eerder gegevens bij een gegevensbron hebt opgehaald en deze gegevens zijn nog actueel, dan slaat de app deze bron over bij het verzamelen. Voor het bezoeken van jouw banken maakt de app gebruik van de diensten van Invers B.V.. Zij hebben een PSD2-licentie die door de Nederlandse Bank is afgegeven. Invers haalt de banktransacties op, categoriseert deze en geeft deze aan de app FP. Er blijven geen persoonlijke gegevens achter bij Invers. 

Voor dit overzicht is een QR-code of coupon, nodig. Vraag aan jouw hulpverlener of adviseur om een QR-code. Om jou een QR-code te kunnen geven moet jouw hulpverlener of adviseur vooraf een afspraak met ons maken. Stichting Financieel Paspoort is hiervoor bereikbaar op info@financieelpaspoort.nl.