Individuele Inkomenstoeslag

Individuele Inkomenstoeslag aanvragen bij jouw gemeente

Voor het aanvragen van een Individuele Inkomenstoeslag zul je paar vragen moeten beantwoorden. Antwoorden op deze vragen ga jij in de volgende stap verzamelen. 

Hiervoor haalt de app gegevens op bij MijnOverheid, MijnBelastingdienst, MijnToeslagen, MijnUWV en MijnDUO (studieschulden). Verzamelde gegevens komen alleen bij jou op jouw telefoon terecht. 

Bij het bezoeken van de genoemde gegevensbronnen, moet je kunnen inloggen met jouw DigiD. Heb jij die nog niet dan zal de app jou helpen deze aan te vragen. Ook heb jij een account bij MijnOverheid nodig waarmee je de tweetraps-authenticatie kunt uitvoeren. Helaas is het noodzakelijk bij iedere gegevensbron opnieuw in te loggen. Wij verwachten dit in de toekomst te kunnen vereenvoudigen. Als jij al eerder gegevens bij een gegevensbron hebt opgehaald en deze gegevens zijn nog actueel, dan slaat de app deze bron over bij het verzamelen. De laatste stap is het controleren of je voor een inkomenstoeslag in aanmerking komt. Hiervoor worden jouw gegevens eenmalig gedeeld met jouw gemeente. Als je voor een inkomenstoeslag in aanmerking komt, kan je er voor kiezen jouw gegevens voor een aanvraag ter beschikking te stellen aan de gemeente. Pas dan krijgt de gemeente de beschikking over jouw gegevens.

Voor dit overzicht is een QR-code of coupon, nodig. Vraag aan jouw hulpverlener of adviseur om een QR-code. Om jou een QR-code te kunnen geven moet jouw hulpverlener of adviseur vooraf een afspraak met ons maken. Stichting Financieel Paspoort is hiervoor bereikbaar op info@financieelpaspoort.nl.