Centrale overheden

Centrale overheden en uitvoeringsorganisaties leveren een belangrijke bijdrage aan de bestaanszekerheid van de burger. Door hun voorzieningen en administraties te koppelen aan Voorzieningen.nl en de app FP, kunnen zij nog effectiever worden. In het bijzonder kunnen zij meerwaarde bieden door hun gegevensbestanden voor de burger te ontsluiten. Hierdoor wordt het Financieel Inzicht steeds completer.

Het verzamelen van persoonlijke gegevens zoals die door uitvoeringsorganisaties worden bewaard, is een essentieel onderdeel van de redzaamheid van de burger. Niet alleen ontstaat hierdoor inzicht, maar ontstaat er ook een mogelijkheid voor vroegsignalering en het vinden en aanvragen van passende voorzieningen.

De burger heeft het recht deze persoonlijke gegevens digitaal te verzamelen en in te zetten voor persoonlijk inzicht en het vinden en aanvragen van passende voorzieningen. Met de app FP is dit eenvoudig, veilig en conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Doordat de burger de eigen gegevens mag en kan verzamelen, kan ook het maatschappelijk middenveld, de charitatieve hulpverleners, eenvoudiger bijdragen aan vroegsignalering en het voorkomen en bestrijden van armoede en schulden.

Ook wordt hiermee de gewenste digitale versterking en vereenvoudigde interactie met de overheid gerealiseerd. Essentieel is hierbij de ontsluiting van de persoonlijke gegevens en de koppeling met de regels en voorzieningen van overheden.

Doelgroepen

Voor wie hebben wij een boodschap?