Vacature Systeembeheerder

  • Bericht auteur:

Wij zijn op zoek naar een geschikte kandidaat voor de functie van: Systeembeheerder

Wat ga je doen?

De Stichting Financieel Paspoort en haar vrijwilligers maken intensief gebruik van het internet en diverse toepassingen zoals email, Google-drive, WordPress, Trello, Zoom, Apple Store, Google Play Store en Slack. De benodigde technische infrastructuur, zoals servers, wordt extern beheerd. Pc’s, notepads, smartphones zijn van onze vrijwilligers zelf en kunnen van verschillende fabrikanten zijn. Software ontwikkeling wordt door een externe partij verzorgd.

De systeembeheerder draagt zorg voor het goed functioneren van de toepassingen op zowel de externe servers als op de persoonlijke apparatuur van de vrijwilligers. Daarbij hoort het zo nodig installeren en vernieuwen van de programmatuur, het beheren van de rechten op het gebruik hiervan en de toegangsrechten voor de vrijwilligers.

De infrastructuur, de gebruikte toepassingen en de vergeven toegangsrechten worden gedocumenteerd en er zal voor de introductie van nieuwe vrijwilligers en introductiehandleiding worden gemaakt.

Om deze werkzaamheden uit te voeren zijn we op zoek naar een persoon die tenminste 2 uur per week beschikbaar is. Behoudens bijzondere situaties kan jij je eigen tijd indelen en bepalen wanneer en waar je werkt. Naast de eigen werkzaamheden ben je lid van ons enthousiaste en zeer divers kernteam. De werkzaamheden zijn:

  • Je zult één keer per maand deelnemen aan onze kernteam bijeenkomst, hierin bepaal je samen met je collega’s je werkzaamheden.

  • Je onderhoudt de contacten met onze externe leveranciers voor het verhelpen van storingen en plannen van updates.

  • Je draagt zorg voor een goede en actuele documentatie van onze infrastructuur, gebruikers en hun rechten.

  • Je denkt en spreekt mee over de ontwikkeling van onze stichting en geeft aanbevelingen voor verbeteringen en vernieuwing.

Beschik je over de volgende kwalificaties?

Je bent een transparante onafhankelijke teamspeler van minimaal HBO werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring en je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Je bent zeer integer, nauwkeurig, beschikt over inlevingsvermogen en in staat op diverse niveaus te acteren.

Wat vragen we van je?

Gemiddeld ben je 2 uur per week beschikbaar en bereid om je voor langere tijd aan onze mooie organisatie te binden. Het werk bij de Stichting Financieel Paspoort is onbetaald, onkosten komen wel voor vergoeding in aanmerking.

Wat krijg je er voor terug?

De stichting heeft ambitieuze doelstellingen op een maatschappelijk belangrijk terrein. Je kunt hieraan meebouwen en bepalen hoe wij ons de komende jaren ontwikkelen, een unieke gelegenheid voor een maatschappelijk bewogen en geëngageerde persoon of voor een gepensioneerde die nog graag op niveau een steentje wil bijdrage.

Tegelijk bouw je kennis en ervaring op over het functioneren van niet op winst gerichte ondernemingen en de vernieuwing op het gebied van regie op de eigen persoonlijke gegevens.

Help jij ons met het opbouwen van onze organisatie?

Voor vragen en informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Philip Helmer, tel +31 621 888 701. Wij ontvangen graag jouw CV samen met een korte motivatie per mail: bestuur@financieelpaspoort.nl.

Over ons

Wij willen een samenleving realiseren waarin mensen financieel redzaam zijn en zelf eenvoudig de regie kunnen voeren over hun eigen financiële gegevens.

Iedereen heeft het recht om financieel gezond te leven en grip te hebben op de eigen gegevens. Een overzicht van de financiële situatie met één druk op de knop moet mogelijk zijn. Mensen met financiële problemen krijgen dankzij een dergelijk overzicht sneller en betere hulp.

Centraal in onze aanpak staat dat er steeds meer maatschappelijk draagvlak komt voor financiële (zelf)redzaamheid. Daarom moet er worden samengewerkt aan hulpmiddelen en standaarden om die eenvoudige gegevensuitwisseling en regie bij de burger mogelijk te maken.

We beïnvloeden het beleid van organisaties en de wetgeving, versterken de positie van de burger in advies- en hulpverleningsprocessen en stimuleren burgers te werken aan een gezonde financiële basis. Zie ook: https://financieelpaspoort.nl/