Financieel Paspoort meldt zich in het Pensioendomein

  • Bericht auteur:
Op de website van Rob de Brouwer woedt op dit moment een discussie naar aanleiding van de publicatie van NN Groep dat het pensioendomein een aantrekkelijke groeimarkt is.
Wat begon als een maatschappelijke noodzaak om armoede op de oude dag te voorkomen, waarbij lang geleden wetgever, werkgevers en werknemers oprechte afspraken hebben gemaakt, is inmiddels verworden tot een spaghetti van belangen met daar omheen rondcirkelende mee-eters. Mee-eters die nu al hun aandeelhouders groei en winst in het vooruitzicht stellen. De deelnemer zelf is niet betrokken en leeft in angst, zeer begrijpelijk na vele jaren gemiste indexaties.
Stichting Financieel Paspoort en enkele partners hebben het intitiatief genomen om de complexiteit van de hoog-over-discussie te vertalen naar de deelnemer: “Wat betekent dit voor mij, in mijn situatie?’ Hiermee willen wij een eerste stap zetten naar het betrekken van de deelnemer is deze discussie en bij deze besluitvorming.
Ons initiatief staat open voor iedere partij die oprecht en zonder commerciële bijbedoelingen wil helpen de deelnemer te betrekken bij deze veranderingen.