Start in het sociaal domein Rotterdam met Vanessa Umboh en StemzonderGezicht

  • Bericht auteur:

Een frisse wind waait door het sociale domein in Rotterdam. Ook hier zijn wij gestart met financieel inzicht en overzicht van voorzieningen in samenwerking Vanessa Umboh 💛 en Stichting Stem Zonder Gezicht. Ondersteuning komt van Vitaal op Zuid (EMI-HR) en Erasmus Verbindt. Ook Bram Dingemanse van de Welzijnscoalitie Delfshaven is van de partij. Samen zetten zij zich in voor een betere financiële gezondheid in de stad.

De partijen slaan de handen ineen voor de uitrol van het Financieel Paspoort in Rotterdam in combinatie met het Voorzieningenregister. Dit inspirerende initiatief stelt hulpverleners en Rotterdammers in staat om inwoners snel te helpen bij het verkrijgen van persoonlijk financieel inzicht en hen in contact te brengen met passende gemeentelijke en maatschappelijke voorzieningen. Deze voorzieningen kunnen betrekking hebben op armoede en schulden, maar ook op gezondheid en sociale inclusie.

“Verschillende vrijwilligersorganisaties bundelen nu hun krachten om dit mogelijk te maken, want alleen samen zijn we in staat om het verschil te maken”,  aldus Vanessa Umboh 💛. Stichting Stem Zonder Gezicht zorgt voor het beheer van het voorzieningenregister in Rotterdam en mobiliseert sleutelfiguren, buurtmoeders en -vaders.
De samenwerking start in de wijken Feijenoord en Delfshaven, waarna ook andere delen van Rotterdam betrokken zullen worden.

“Het is weer een belangrijke stap die we zetten”, zegt Philip Helmer van Stichting Financieel Paspoort. We bouwen samen stap voor stap aan een Rotterdam waarin iedereen het recht heeft om financieel gezond te leven en grip te hebben op de eigen gegevens. Ontdek de kracht van deze unieke samenwerking en wat het voor jóú kan betekenen.

Voor meer informatie of om deel te nemen aan dit project, neem contact op met Vanessa Umboh 💛 van Stemzondergezicht of Philip Helmer van Stichting Financieel Paspoort.